Ochtend + avond skincare routine: dit is wat ik doe om mijn huid gezond te houden.

Zo… Dat is even geleden he?! Ik ga terug naar school en moest terug mijn draai vinden om alles gedaan te krijgen. Hier ben ik weer! Ik deel vandaag mijn skincare routine met jullie! Ik kreeg de laatste tijd enkele berichtjes met de vraag: ” hoe verzorg jij je huid, die ziet er zo gezond uit! “. Reden genoeg dus om mijn geheimpjes te delen. Enjoy!

Ik vind het altijd wel belangrijk dat de dingen dat ik gebruik niet té duur zijn, want budget producten zijn niet per se minder goed. Ik gebruik een combinatie van goedkopere en wat duurdere producten. Ik vond nu de ideale routine voor mijn huid.

Onthoud even: elke huid is anders, en dat betekend dat als iets bij mij heel erg goed werkt, dat niet sowieso op jouw huid hetzelfde gaat reageren. Goed uitproberen is dus de boodschap. #disclaimer

Ik begin bij mijn ochtendroutine, die houd ik heel simpel en kort om niet té veel tijd te verliezen. Het eerste wat ik ’s morgens al-tijd doe ik mijn gezicht doodnormaal afspoelen met koud water. Dan hydrateer ik met de Biocura Aqua Complete Hydraterende Crème, en als laatste hydrateer ik ook mijn lippen met een beetje Vaseline van Kruidvat. 

’s Avonds trek ik het wat langer, en verzorg ik mijn huid iets uitgebreider. Ik begin met het verwijderen van mijn make-up met de Garnier Skin Active Oogreinigingslotion 2 in 1 met een wattenschijfje.

Dan ga ik mijn gezicht grondig reinigen met de Bioré Diepe Porie Cleanser met Houtskool. Dat doe ik in combinatie met een reinigingsborstel van de Ici Paris Xl: ik doe 1 tot 2 pompjes op het borsteltje, maak mijn gezicht en de borstel nat en reinig ermee in ronddraaiende bewegingen. Ik doe dat voor enkele minuutjes en spoel het af met lauwwarm/koud water.
Uiteraard dep ik mijn gezicht achteraf droog.

Om de laatste vuiltjes weg te halen gebruik ik de Garnier Skin Active botanische tonic met rozenwater, ook die verspreid ik over men gehele gezicht (behalve mijn ogen) met een wattenschijfje.

Om ervoor te zorgen dat ik de hele nacht gehydrateerd blijft breng ik een dikke nachtcrème aan: Kruidvat Originals hydraterende Nachtcrème met Vit. E. Ook ’s avonds breng ik nog een laagje vaseline aan op mijn lippen.

En dat was het! Dit is alles wat ik doe om mijn huidje gezond te houden. Heb jij nog een ultieme tip? Laat het mij weten! 

Veel Liefs, A. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.