HAPPY NEW YEAR! ⎢2017 samengevat

Gelukkig nieuwjaar! Ik hoop dat jullie allemaal een gezellig Oud- en Nieuwjaar hebben gehad!
In het eerste artikel van 2018 vat ik het afgelopen jaar even samen en vertel ik jullie iets meer over mijn goede voornemens.

Dromen in Frankrijk

In de Zomervakantie ging ik naar Frankrijk, waar ik echt heel erg van genoten heb :). Het was écht heel mooi weer en lekker warm, en heb daar veel leuke momenten beleeft. Super veel gezwommen, fantastisch mooie plekken gezien, …

Kajakken & meer!

In de rest van vakantie ging ik samen met mijn ouders nog naar ons vakantiehuis in de Ardennen, en deden we daar ook nog verschillende leuke uitstapjes. Zo gingen we kajakken op het meer van Nisramont, wat écht heel ontspannend was :), en maakte ik vele leuke foto’s.

Slaapzacht, Pip & Lilly…

In 2017 verloor ik ook twee van mijn beste kleine vriendjes. Lilly, en Pip. Op 29 maart overleed mijn kleine Pip als eerste. Ik kwam woensdagmiddag thuis en er was niets mis, ging ’s avonds nog eens kijken en opeens lag ze daar naar lucht te happen, en al helemaal verstijfd. Ik heb haar toen opgetild en het duurde geen 2 minuten of ze stierf in mijn armen :(. Op 21 juli overleed ook mijn lieve Lilly. Dit was ook een grote schok. Ze werd opeens erg mager, en lag heel erg veel op haar zij. We lieten een scan maken waaruit bleek dat ze een gezwel zo groot als een tennisbal in haar buikje had zitten, waar ze veel pijn aan had. Lilly had duidelijk veel pijn, en had geen mooi leventje meer, dus lieten we haar uit haar lijden verlossen… Nu is ze bij Pip in de hemel, zonder pijn.

Bloggen, iets voor mij?

Oké, nu even terug over iets leuks! Op 9 augustus was het tijd voor iets nieuws, mijn blog werd gepubliceerd! Ik heb héél erg lang getwijfeld of ik het wel zou doen, reactie’s van mijn omgeving, ga ik hier wel genoeg tijd voor hebben? Ga ik het wel volhouden? Al dat getwijfel was niet nodig, ik blog HEEl erg graag, ik máák tijd om het te doen, en omdat ik het zo graag doe houd ik het ook vol. Mijn omgeving reageert momenteel best goed. De enige vraag dat ik geregeld wel eens krijg is wat ik daar nu zo leuk aan vind. Om die vraag te beantwoorden, moet ik niet lang nadenken. Ik doe letterlijk bijna alles graag wat met bloggen te maken heeft. Dat gaat van inspiratie zoeken, tot uitvoeren en foto’s maken. Als ik blog,  zit ik helemaal in mijn eigen wereldje, en daar kom ik erg tot rust in!

Studiekeuze stress

Tijdens de vakantie, heb ik heel erg veel moeten nadenken over wat ik wou doen met mijn studiekeuze. Voorheen studeerde ik Humane Wetenschappen, wat me best wel lag. Maar, “mijn lot” had iets anders met me voor. Er kwam iets op mijn pad waardoor ik moest gaan zoeken naar een andere richting. Na lang googlen en nadenken, ben ik voor Fotografie gegaan. Fotografie heeft me altijd wel al bezig gehouden, en ben nog steeds blij dat ik voor die richting heb gekozen.

De ziekte van Lyme 

Tegen het einde van de vakantie begon ik me steeds slechter te voelen. Vermoeidheid? Misschien. Maar nee, er was meer aan de hand. De afgelopen jaren waren qua gezondheid ook niet top voor mij, om niet te moeten zeggen, slecht. Ik ga nog wel eens in een aparte blogpost alles rustig uitleggen over mijn gezondheid’s parcours om het zo te zeggen, maar om het artikel te schrijven heb ik veel moed nodig, en om het online te zetten nog meer. Als ik er zelf klaar voor ben, zien jullie het vanzelf wel verschijnen. Om even op het onderwerp terug te komen: enkele jaren geleden scoorde ik al positief op de ziekte van Lyme in een bloedtest, maar toen zou het nog “niet erg” genoeg geweest zijn om te kunnen behandelen. Ik had extreem veel spierpijn, was heel erg moe van weinig of niets te doen, en heb zelfs een tijdje in een rolstoel gezeten omdat ik anders niet buitenkwam. Ik schaamde me verschrikkelijk en wou absoluut niemand tegenkomen dat ik kende als ik in dat ding zat. Na vele doktersbezoeken, en veel tralali tralala werd ik behandeld voor de ziekte van Lyme. Niet met antibiotica, maar met homeopathie. Op de dag van vandaag ben ik nog steeds in behandeling, maar voel ik me elke week wel beter worden. Ook ben ik van die rolstoel gelukkig vanaf :). Ik ben momenteel elke dag thuis, maar krijg thuisonderwijs, volg Bednet (met een webcam op school, thuis les volgen) en ga af en toe enkele uurtjes naar school. Op die manier, lukt het wel. Ik hoop dat ik snel beter word, en weer normaal naar school kan.

Voor de eerste keer naar Parijs!

Voor dat ik ziek werd, hadden mijn ouders een weekend Parijs geboekt. Maar ziek zijn hield ons niet tegen. Ik ging het hele weekend in de rolstoel zitten, en gaf op tijd aan wanneer het niet meer ging. Zo doende, een zalig weekendje ontspannen, en even niet gedacht aan ziek zijn. We zagen prachtige gebouwen, musea, … Ook dronk ik in Parijs mijn eerste Starbucks ooit! I loved it!

Bujo Junkie

In 2017 startte ik natuurlijk ook mijn bullet journal! Ik ben begonnen in september, en ik kan niet meer zonder :). Ook mijn verslaving aan stationary is nu natuurlijk dubbel zo erg geworden (good job, Anke…)

Welkom Félice!

Voor mijn verjaardag, kreeg ik een heeeeeeel schattig klein lief konijntje. Ik gaf het de naam ‘Félice’ .(spreek uit: félis) Het is een schatje!

Goede voornemens?

In goede voornemens geloof ik persoonlijk niet echt, ik vind dat elke dag een nieuw begin kan zijn, en daar niet per se een nieuw jaar voor moet starten. Toch heb ik enkele onderwerpen dat ik wil gaan aanpakken dit jaar:

–  1x/week Vegan en 1x/week Veggie eten.

–  Verdiepen in de Fotografie (oke, deze gaat niet moeilijk zijn)

– Meer genieten van de kleine dingen.

Heb jij goede voornemens? En wat was jouw hoogtepunt van 2017?

Liefs, Anke.


 

Hier kan je me volgen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.