Jaaroverzicht 2018, #best9 en ‘goede voornemens’?

Ongelofelijk dat 2018 al voorbij is. Dit zeg ik waarschijnlijk elk jaar, maar ook 2018 is voorbijgevlogen. Ook weer een jaar met up’s en downs, net zoals vorig jaar. In dit artikel blik ik met jullie terug op 2018, vertel ik iets meer over mijn #best9 en stel ik mijn ‘goede voornemens’ voor. 

Jaaroverzicht

School & gezondheid

2018 begon een beetje vreemd. Mijn schooljaar verliep niet helemaal vlotjes: ik moest terug bednet opstarten, ging maar enkele uurtjes naar school. In September ging het dan weer beter, ik ga meer naar school en daardoor heb ik nu ook een veel beter contact met mijn klas, wat fijn is. Ik volg nog steeds enkele uurtjes per week les via bednet, maar de combinatie dat ik nu volg gaat best goed. Mijn lichaam is op het punt dat ik thuiskom van school niet meer volledig uitgeput. Ik ben nog steeds heel snel erg moe, maar kan mijn energie beter doseren. 
Omdat ik natuurlijk meer naar school kan, en dit jaar ook de echte fotografie vakken kan volgen, is fotografie een nog groter deel geworden van mijn leven. Ik doe af en toe fotoshoots, wat ik superleuk vind. Heerlijk dat dat ook meer en meer op gang komt. 

YouTube baby

Dit jaar, was het jaar waarin ik besefte dat ik niet mag denken aan wat andere mensen denken. En zo begon ik mijn YouTube avontuur. Als je rekening moet houden met wat iedereen van je denkt bij alles wat je doet, draagt, zegt, kom je niet meer buiten. Het is zo belangrijk dat je je dromen najaagt, en dat is wat ik nu doe. Het idee van een YouTube kanaal speelde al jaren in mijn hoofd, maar ik vond nooit ‘the balls’ om het te doen. Ik maakte mezelf wijs dat ik ging beginnen als ik afgestudeerd was, seriously. Nee, waarom niet nu al? So I did it. En ik ben zo blij en trots. 

Duitland, Guten Tag

Met Pasen ging ik op road trip naar Duitsland. We huurden een busje en trokken door de Moezel- en Rijn-streek. Ook aan dit tripje heb ik weer heel veel leuke herinneringen te danken. <3 

Selfcare en Selflove

2018 is ook een jaar geweest waarin ik me meer ben gaan focussen op selfcare en -love. Ik merkte een enorm verschil in mijn mindset als ik mezelf een week ‘verwaarloosde’, als in: niet in bad geweest maar steeds een snelle douche, haar steeds in een staartje (niet dat daar iets mis mee is), … Als ik een beetje tijd neem om eens een bad te nemen, mijn nagels eens te lakken, een beetje yoga te doen, voel ik me mentaal weer veel sterker worden. Ook dat is iets dat ik in 2019 dus weer en misschien wel meer wil gaan doen.

#Best9

Je hebt het waarschijnlijk wel al meerdere keren voorbij zien komen op Instagram: #best9. Dat zijn dus de 9 foto’s dat dat jaar het meest geliked zijn. Bij mij zijn dat deze. Een mengelmoes van glimlachen dat eigenlijk mijn jaar goed samenvat! Duitsland, een prachtige herfst, fotografie, hete zomer en knuffelhondjes <3

‘Goede voornemens’, of toch niet?

Het woordje ‘goede voornemens’ zet ik bewust tussen aanhalingstekens, en wie me al langer volgt, weet waarom. Ik vind dat er niet per se een nieuw jaar moeten beginnen om nieuwe doelen te stellen. Een nieuwe maand, week, dag, uur of zelfs een nieuwe minuut is genoeg. Dus, ik vertel jullie mijn doelen voor 2019 😉 

  1. Santa Run 2019 lopen (als mijn lichaam het toelaat, fingers crossed!)
  2. YouTube 100 abonnees
  3. Haar doneren voor Think Pink 
  4. s’ Avonds 30min op voorhand naar boven gaan voor het slapen, om kleine dingen voor te bereiden voor de volgende dag en yoga/meditatie te doen.
  5. 1x per week iets van sport doen, en langzaam opbouwen.
  6. (min) 1x per week selfcare

Via Instagram houd ik jullie mee op de hoogte over hoe het met mijn doelen gaat. Wat zijn jouw doelen? Of geloof jij in goede voornemens? Ik hoor het graag!

Veel liefs, en nog een gelukkig Nieuwjaar,
A.

Hier kan je me volgen:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.