6 tips om zonder veel moeite een ochtendpersoon te worden #Backtoschool

Jep, inderdaad. Nog iets meer dan een week en het schoolleventje gaat weer van start hier in België. Vroeg opstaan is altijd wel een ding waarmee ik moeite heb gehad, maar de laatste maanden lukt het beter en beter. Ik deel vandaag mijn tips om een ochtendpersoon te worden, zonder al te veel moeite te moeten doen. Klinkt goed toch?

  1. Mijn eerste tip is er een die je waarschijnlijk wel al vaker hebt gehoord, maar ook echt effectief is. Zet je wekker verder van je bed weg, zodat als hij afloopt je ook echt je bed uit moet komen om hem uit te zetten. Als je dan uit je bed bent moet je jezelf ook wel even tegen houden om terug in bed te kruipen 😉
  2. Als je uit je bed geraakt bent, maak dan meteen je bed op. Dit heeft twee voordelen: je kamer ziet er meteen een stuk netter uit en het zal je waarschijnlijk ook minder snel opnieuw in je bed doen kruipen.
  3. Zorg ervoor dat je frisse lucht krijgt, zet je raam even open (ook in de winter kan dit erg fijn zijn, maar dan maar 5 minuutjes ofzo) of ga even naar buiten. Ook een glas water drinken meteen als je wakker word (dit kan je evt. de avond ervoor al klaarzetten op ja nachtkastje) of je gezicht wassen met koud water kan helpen.  
  4. Leg de avond van te voren al wat dingen klaar dat je daar ’s ochtends niet meer over moet nadenken. Ik doe dit met de outfit dat ik die dag wil dragen en mijn boekentas met alles erin wat ik die dag nodig zal hebben. 
  5. “Plan” je uur om op te staan. Zorg ervoor dat je een vast uur hebt om wakker te worden en te gaan slapen. Zo word je lichaam gewend aan dat ritme en zal het steeds makkelijker worden om in slaap te vallen en op te staan. Wat ik doe om na de vakantie weer gewoon te worden aan het uur dat ik moet opstaan, is enkele weken van te voren al vroeger op te staan. Zo is het geen enorme shock voor jezelf en je lichaam als je de eerste schooldag opeens vroeger je bed uit moet. Bv.: eerste week: opstaan om 8u. Tweede week: opstaan om 7u30. Derde week: opstaan om 7u. … Enzoverder.
  6. Ook de laatste tip begint de avond ervoor al en is heel voor de hand liggend maar voor de meesten niet makkelijk: ga vroeger slapen zodat je zeker genoeg nachtrust hebt. Deze is voor mij persoonlijk erg belangrijk omdat ik écht goede nachtrust nodig heb om te kunnen functioneren. 

That’s  it! Ik hoop dat jullie iets aan de tips hebben. Mij helpen ze in ieder geval geel goed. 
Liefs, A. 

Hier kan je me volgen:

2 thoughts on “6 tips om zonder veel moeite een ochtendpersoon te worden #Backtoschool

  1. Sneller in slaap vallen kan bv. ook door: je gsm weg te leggen, plat op je rug gaan liggen je armen naast je leggen en je hoofd leegmaken. (mss ook een goede tip) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.