Motivatie- en studietips dat je nog niét kende

Studietips als genoeg slapen, op tijd beginnen met studeren en een planning maken kennen we allemaal al. Maar in deze blogpost geef ik je nog wat éxtra tips dat ook echt (voor mij in ieder geval) werken.

📚 Aroma Therapy

Yep. Al van gehoord? Door middel van geuren kunnen er verschillende dingen gestimuleerd worden, zoals concentratie! Ik gebruikte het eerst vooral om in slaap te geraken: ik doe dan wat druppeltjes lavendelolie in een verstuiver. Maar om te studeren werkt het ook goed! Ik vond overlaatst dit handige rolflesdingetje dat super handig is om mee te nemen én je dus ook bij je examen zelf kan gebruiken. Je doet simpelweg wat op je polsen en door de geur kan je je concentratie beter behouden. Toppie toch?!

Te koop bij Holland & Barret voor een 7tal euro.

📚 Forest app

Ken je dat? Je wil je concentreren maar die leuke serie heeft nog een aflevering klaar staan? Jep, I know the drill. Daarvoor gebruikte ik het afgelopen jaar de app “Forest”. Het principe is dat je een tijd instelt (kan van 10min tot 120min) en in die tijd mag je dat scherm niet verlaten, en dus niet op je telefoon zitten. Er wordt elke keer dat je een tijd ingeeft een boom geplant in de app, en als je het scherm verlaat gaat je boom dood. Iets heel erg stom eigenlijk maar het werkt wel. Met de muntjes dat je verdient door een tijd gefocust te zijn kan je leuke cactussen enzo kopen 😂.

📚 Pauzes

Dat je pauzes moet nemen, dat weten we allemaal wel. Wat ik doe is steeds een vast schema aanhouden: 30min studeren, 10min pauze, 30min studeren, 10min pauze, 30min studeren en dan 20min pauze. Ik wissel graag af met korte en iets langere pauzes waarin ik dan even naar buiten ga om wat frisse lucht te krijgen. Blijf bij de korte pauzes niet aan je werkplek zitten, sta op, wandel even rond, … Helpt veel beter!

📚 Vaste studeertijden

Geen idee of dit bewezen is ofzo, maar voor mij werkt het. Ik probeer steeds wat rond hetzelfde tijdstip te studeren als dat mogelijk is. Het studeren gaat dan voor mijn gevoel makkelijker omdat het een soort routine wordt?

📚 motivatie weg, wat nuuuuuuuuu

Maak een Pinterest account aan als je er nog geen hebt en zoek op de term ‘motivational study quotes’. Echt.waar. Dit is iets wat mij er steeds doorheen haalt. Quotes zoals ‘studying sucks less than failing’ schrijf ik op en hang ik aan mijn bureau omhoog. Ook super stom maar dat soort dingen helpen me echt. Op mijn kamer hangen overal van die motivatie quotes verspreid. #lifesaver 😂. Diana Leeflang bracht overlaatst kaartjes uit met van die quotes erop, i-de-aal.

📚 Maak van je werkplek iets leuks

Exact. Zet wat kaarsjes neer, zorg dat het wat netjes is en maak het leuk. Ikzelf kan enorm genieten van leuke balpennen, schriftjes, … En dat benut ik dan ook ten volste in de examenperiode. Het is toch veel leuker in een mooi schriftje samen te vatten dan in zo’n saaie blocnote, niet?

📚 Oops, toch niet zoals gepland…

Oei, klein foutje gemaakt in je planning en geraak je niet rond? vooral NO PANIC. Van paniek word je alleen maar moe en van vermoeidheid kan je niet meer logisch nadenken. Ontbijt stevig, heb een goede nachtrust en ga vol goede moed naar je examen met de mindset “dit gaat me toch weer even lukken”. Een positief geheugen doet zó veel!

Ik hoop dat het jullie met deze tips lukt! Heel veel succes iedereen, bijna zomervakantie 😉

Liefs, A.

Hier kan je me volgen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.