Reisverslag Parijs!

Ik ging terug naar Parijs! 2 jaar geleden ging ik namelijk ook al eens naar Parijs, maar toen was ik nog heel erg ziek en zat ik nog in de rolstoel + dit was in de Herfst en we hebben toen écht een heel weekend stortregen gehad … 😂 We wilden dus allemaal nog eens terug, om Parijs in het licht te zien, en te beleven zonder rolstoel ❤️

In deze blogpost vertel ik je waar we allemaal zijn geweest en wat voor mij de hoogtepunten waren + exacte adresjes! 

Jour un

We vertrokken op 7 augustus om 7 uur ’s morgens naar Parijs. Na een lange file (er was een autostrade gewoon volledig afgesloten door werken, toppie.) kwamen we aan. Op dat moment was onze hotelkamer nog niet klaar dus parkeerden we onze auto in de garage en lieten onze bagage gewoon lekker zitten tot ’s avonds.

Toen we aankwamen in Parijs was het uiteindelijk al middag en besloten we iets te zoeken om te eten. In de buurt van de garage waar we stonden was een salad bar, daar besloten we een slaatje te eten als lunch, met zicht op een typische straat als in Parijs met mooie gebouwen. Dan wandelden we verder naar de Champs Élysées en liepen we daar wat rond. We gingen o.a. binnen in de Apple Store (mega mooi gebouw), Galeries de Lafayette (een winkel met allemaal kleding etc. Van designers en ook een heel tof gebouw), Sephora (ofcourse), Abercrombie & Fitch, … Dan kwamen we aan bij de Arc De Triomphe, namen wat Instagram foto’s en namen ook het tunneltje om ‘onder’ de Arc de Triomphe te staan. 

Weer wat verder kregen we dorst en gingen we iets dringen in de Nespresso shop een heerlijke macaron kon natuurlijk niet ontbreken 😋. Als we de gehele Champs Élysées hadden gedaan gingen we even naar ons hotel om in te checken en even te rusten. We verbleven in Hotel Arioso, omdat we last minute boekten betaalde we ongeveer 150 euro in plaats van rond de 400euro. Onze hotel kamer lag op het gelijksvloers. Ze zag er best leuk uit! We fristen ons allemaal even op en maakten ons klaar om s’avonds te gaan eten. 


Omdat we graag ’s avonds nog even naar de Eiffel toren wilden, zochten we een resaurant dat daar ergens in de buurt was. Uiteindelijk belandden we in een pizzaria in de buurt van de Eiffel toren, perfect :).

Na het eten (van o.a. een heerlijke tiramisu als dessert) wandelden we verder naar de Eiffel toren en om terug naar het hotel te gaan namen we een taxi. 

Jour deux

Yay! Lekker geslapen en helemaal uitgerust voor dag twee. We stonden vroeg op om een laatste lange dag in Parijs te hebben en checkten ’s morgens uit van het hotel. Al onze bagage in de auto en we reden naar de buurt van Montmartre. Daar vonden we een leuk plekje om te ontbijten en daarna gingen we eerst naar de Cimetière van Montmartre. Ikzelf kende dat niet mijn mijn papa kende dit wel en wist te zeggen dat dat ook de moeite was om eens een kijkje te nemen.

Het is dus eigenlijk een kerkhof met familie graven van nu maar ook van in 1800 etc. Er liggen bekende mensen zoals Adolf Sax, acteurs, zangers en zangeressen, schilders, piloten, … Waar ik vooral versteld van stond was hoeveel mensen er daar lagen, en in wat voor graven. De een een hele simpele grafsteen, en de ander bijna een gehele kerk. Dit raad ik zeker aan om eens te doen als je in de buurt bent! De inkom is gratis en aan de ingang hangen ook kaarten met de namen van welke bekende mensen er liggen en waar. Het klinkt heel raar om dit te bezichtigen, maar het is écht de moeite (en mega groot). 

Daarna gingen we naar Montmarte zelf. Daar wandelden we veel rond en werden we uiteindelijk opgehouden door twee mannen dat silhouetten knipte 😂 Ze knipten dus super snel de silhouette van je gezicht, en het was echt heel erg mooi! Het enige ding: 20 EURO VOOR EEN PAPIERTJE. Whaaat hhaha. 

We gingen ook nog naar de Sacre cœur en genoten daar nog van het uitzicht over Parijs. Elke keer dat ik daar sta denk ik hetzelfde: “zo een grote stad!”. 

Ik had zelf op voorhand wat plekjes opgezocht dat ik wou zien als we in de buurt waren, en daar stond onder andere ‘La maison rose’ tussen. Dat is een super Instagramable cafeetje in Montmartre. 

Dan reden we door naar de Notre Dame. Die hebben we 2 jaar geleden ook gezien, toen ze nog niet afgebrand was… Je rook nog steeds dat er brand geweest was, en we werden er allemaal stil van hoeveel er weg was. Je mocht uiteraard niet op het plein voor de Notre Dame, maar ondanks dat was er toch veel volk.

We gingen langs de kraampjes aan de Seine waar ze boeken, kunst, beeldjes en nog veel meer verkopen. Ikzelf kon niet weerstaan aan een poster van Vogue Paris in vintage stijl, dus die nam ik mee :). Ik kocht trouwens ook nog een barette daar in de buurt (echt letterlijk elk winkeltje daar verkoopt die), superleuk om mezelf in de herfst uit te dagen om ze te stylen en te dragen.

Onderweg naar onze afsluiter kreeg ik duiven op mij, je kent dat wel: zo iemand dat ergens staat met vogelzaad en de duiven op je laat zitten om foto’s te maken 😂 (zoom vooral even in op mijn gezicht bij de 2de en 3de foto…)

Als afsluiter aten we nog een ‘choux’ bij Odette. Ik kende dit barretje van Pinterest, en we kwamen er eigenlijk toevallig op uit. Het was zooo lekker!  

Adresjes: 

Vergeet niet om ook even de vlog te bekijken, deze komt woensdag online. Abonneer je om niets te missen! ❤️

Veel liefs, A.

Hier kan je me volgen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.