Dit kan je doen met Kerst tijdens pandemie

Kerst zal niet hetzelfde zijn dit jaar. We mogen maar één iemand uitnodigen in huis om gezellig te dineren, we kunnen elkaar nog steeds niet knuffelen en we zijn alle films en gezelschapsspellen die we in huis hebben liggen ondertussen écht wel beu. Maar, we houden vol. Ook tijdens de feestdagen! Laten we ons allemaal aan de maatregelen houden om zo snel mogelijk van dat rotte virus af te zijn. En wat met de feestdagen dan? Hoe kunnen we het toch gezellig maken en ons amuseren zonder de regels te overtreden? Ik vertel er alles over in dit artikel!
Mijn eigen plannen

Simpel: rustig en gezellig. Dat zijn de kernwoorden van de feestdagen bij ons dit jaar. Ik woon nog bij mijn ouders en we zullen de feestdagen onder ons drietjes vieren. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om, ook al zou het (buiten) wel mogen, mijn zus en broer (en aanhang :p) niet uit te nodigen dit jaar. We willen de contacten zoveel mogelijk beperken en dat zien we allemaal zo, gelukkig. Tijdens het dineren kunnen we videobellen en ja, dat zal helemaal anders en misschien wel een beetje raar zijn. Maar gezondheid boven alles.

Kerstavond

Op kerstavond doen we het echt rustig aan: in chille outfits en kerstpyjama’s en geen hoge hakken maar wollen sloffen :). Én… KAASFONDUE. Yes baby.

Kerstdag

Voor Kerstdag hebben we ervoor gekozen ons allemaal mooi op te kleden, want waarom ook niet? ’t Is nog steeds Kerstmis hè. Iets dat we ook graag willen doen is in de voormiddag een heerlijke kerstbrunch maken en ’s avond lekker lang dineren. We kiezen er dus voor om gewoon twee keer op een dag all out te gaan met lekker eten. In een normaal jaar zouden we ’s ochtends normaal ontbijten en in de namiddag lekker eten met de hele familie. Dit jaar genieten we met volle teugen!

Cadeautjessssss

I know, I know, Kerst draait niet om de cadeautjes. Maar het maakt het wel een heel stuk leuker, toch? En dan bedoel ik niet alleen de cadeautjes krijgen. Want om eerlijk te zijn geniet ik even veel of zelfs meer van het op zoek gaan naar cadeautjes, ze in te pakken en dan af te geven en hun reactie te zien. Niets leuker dan iemand gelukkig te maken, toch?

Hoe wij het gezellig maken

Mijn papa maakte toen wij (ik, mijn broer en zus) vroeger op vakantie gingen, onze nieuwjaarsbrief voorlazen, of simpelweg in de tuin speelden altijd filmpjes van ons met zijn videocamera. Ik ben zo blij dat hij dat gedaan heeft. Het is een heuse documentaire geworden van onze kinderjaren and I love it. Deze videobandjes halen we om de zoveel jaar boven om nog eens te bekijken. Dat is altijd zó gezellig en ook onze planning om te doen met Kerst.

Alles op een rijtje

Hier even een kort lijstje van wat je kan doen met de feestdagen dit jaar!

 1. Bekijk oude filmpjes of foto’s met je gezin.
 2. Speel een gezelschapsspel.
 3. Speel een spel om de cadeautjes uit te delen.
 4. Bak koekjes of iets anders kerstachtig (bijvoorbeeld kerstbrood, of waag je jezelf een aan een peperkoeken huisje?). PS: stuur me een foto! Dat vind ik altijd zo leuk 🙂
 5. Kleed jezelf een beetje op om een feestelijk gevoel te krijgen.
 6. Maak een leuke foto bij de kerstboom als herinnering.
 7. Je favoriete kerstfilm mag natuurlijk ook niet ontbreken!
 8. Geniet van lekker eten (en denk vooral níet aan calorieën).
 9. Videobel met je familie en vrienden.
 10. Je kan ook online een gezelschapsspel spelen met je familie of vrienden! Mega handig in deze periode 🙂 Klik hier om meer te weten.
 11. Geen zin om zelf te koken? Bestel gewoon lekker bij een traiteur of geniet van take-away (en steun meteen de horeca!).
 12. Dek je tafel feestelijk, instant kerstgevoel!

Ik wens jullie allemaal heel gezellige feestdagen toe! Blijf gezond en verstandig 🙂

Liefs, A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.