Unboxing stekkie box!

In tijden van Corona, kunnen en mogen we niet vaak en lang naar de winkels dat we leuk vinden. Ikzelf vind het heerlijk lekker lang rond te wandelen in tuincentra, en weg te dromen bij al die prachtige kamerplanten dat ik daar dan zie. Even geleden ontdekte ik dat je dus ook online planten kan bestellen, en dat is zeker nu super handig en leuk natuurlijk! Ook zonder Corona is dit een leuke extra, om cadeau te geven: aan iemand anders of gewoon lekker aan jezelf, als je geen tijd of zin hebt om naar de tuincentrums op zoek te gaan naar je favoriete plantjes, …

Ik ontving van Plant Rebelz een Stekkie Box, een heel leuk doosje, waarin je 4 toffe stekjes per post ontvangt. De box veranderd maandelijks van soorten plantjes, dus het is altijd een leuke verassing als je er eentje besteld. In deze blogpost maak ik hem samen met jou open!

Plantenstekjes via de post

Momenteel is er in België een hittegolf, en laat de stekjes nu net verzonden zijn voor deze begon, dus ze hadden best wel wat afgezien van een paar dagen in een kartonnen doosje bij 33°C, maar ik was verrast over hoe goed ze er nog uitzagen gezien de omstandigheden. De stekjes zijn netjes in een goed bevochtigd plastic zakje gewikkeld met daarrond een mooi papiertje voor extra bescherming en – het ziet er ook gewoon superleuk uit zo natuurlijk.

Een beetje extra uitleg

In het doosje zit een papier met wat extra uitleg over de Stekkie Box. Ook staat er een beetje extra uitleg over hoe je je stekjes best kan planten etc.

Wie is wie?

Ik ben persoonlijk echt de persoon dat ervan geniet te weten hoe elk plantje heet. Op de achterkant van het papier dat bij in het doosje zit staat een fotootje van elk stekje dat je kreeg, de naam ervan en wat extra leuke info. Onderaan het papier staat heel handig hoe je elk plantje moet verzorgen.

De stekjes van Augustus

Benieuwd naar welke stekjes er in de box van augustus zaten, en welke ik dus aankreeg? Ik zet ze even allemaal mooi op een rijtje!

Alocasia Cucullata (foto boven)

Dit is het eerste stekje! Plant Rebelz noemt dit plantje de “extreme green kid”. Het zuivert de lucht en ziet er ook gewoon heel erg schattig uit.

Philodendron White Wave

“Silly weirdo Kid”

Dit kleine baby’tje zat ook mee in de box. Hij heeft lekker stevige blaadjes en heeft een mooie frisse kleur.

Musa Oriental Dwarf

“Extreme sweet kid”

Een mini bananenplant, say whaaaat? Hoe cute is deze. Kan niet wachten tot deze wat groter groeit!

Caladium

“Wonder weirdo”

Dit is zonder twijfel mijn absolute favoriet. Een plantje met speciale blaadjes stond al lang op mijn verlanglijstje. Deze caladium met lichtroze blaadjes met een donkerroze tekening in en donkergroene nerven vind ik echt prachtig! Ik ben écht heel blij met dit kleintje.

Oké, en nu?

Het is de bedoeling dat je de stekjes plant als je ze aangekregen hebt. Ze zitten dus verpakt in een papiertje, dan in een plastic zakje en rond de potgrond van het stekje zit een soort wit netje om het allemaal mooi bij elkaar te houden. Je haalt alle verpakking eraf, behalve dat witte netje. Dat ken je gewoon lekker makkelijk mee-planten. Handig toch? Je zet de stekjes in een potje met wat potgrond, geeft ze wat water en hoppa: je stekjes kunnen een tijdje verder.

Zie je dat witte netje? Dat mag je eraan laten en meeplanten 😉

Dat zijn alle stekjes dat in de box van augustus zaten! Ik ben benieuwd hoe snel ze gaan groeien en ga mijn opperste best doen ze zo goed mogelijk te verzorgen.

Wil jij ook graag zo’n box ontvangen via de post? Er wordt per maand een nieuwe box samengesteld, hij kost 22,50 euro inclusief verzending naar jouw voordeur en dan kan je ook lekker beginnen met planten en stekjes opvoeden 😉

Bestellen kan via de website: plantrebelz.nl

Veel plezier! Liefs, A.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.